Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Karlstads Dykarklubb är en ideell förening som grundades av en skara entusiaster 1961. Med knappa resurser och stor entusiasm lade man grunden till den förening som finns idag. Klubben består till största delen av apparatdykare, men även fridykare och " ickedykare". Bland medlemmarna finns alla ”sorters” sportdykare representerade och det är därför inte svårt för medlemmar att hitta passande dykkamrater. Det är ett glatt gäng, både i vattnet och på land, som samarbetar för att allt i föreningen ska fungera. Klubbhuset är beläget på Tolvmansgatan utmed klarälvens strand. I klubbhuset hålls möten, kurser och fester. Det är även där klubbens två dykbåtar, kompressorer samt annan gemensam utrustning förvaras.

 

För Karlstads Dykarklubb är det viktigt att sportdykning är både rolig och säker. All dykning sker efter varje dykares egen förmåga och alltid med säkerheten i fokus. Varje år genomförs arrangerade klubbdyk på olika platser. Mestadels i värmländska vatten men även ett flertal dykläger på västkusten. Klubben gör såväl naturdyk som vrakdyk. Klubbens årliga höjdpunkt är vad som kallas för ”dykveckan”. En sommarvecka fylld av dykning, en och annan grillkväll och massor av härlig gemenskap för både dykare och familjemedlemmar.

 

De flesta klubbdyk sker under sommaren, men vi har även aktiviteter under andra delar av året. Klubben brukar viga två helger under våren och en på hösten åt dykning på västkusten och om väderleken tillåter så har vi ett nyårsdyk som avslutning på det gånga året. När våren kommer är det dags för avrostningsdyk och sedan är säsongen i full gång. Vintertid, då förutsättningarna att dyka utomhus kan vara begränsade, har medlemmarna möjlighet att kostnadsfritt besöka Karlstads badhus under klubbens badhustider.

 

Det är även under de mindre dykvänliga årstiderna som klubben håller sina olika dykutbildningar. Säkerhetstänkandet i klubben är högt och ambitionen är att instruktörer, funktionärer och övriga medlemmar ständigt ska utvecklas genom en bra utbildning.   

 

Mer information om hur du blir medlem

   

 

 

Uppdaterad: 19 FEB 2017 16:15 Skribent: Anna Berntsson och Magnus Tuneld

Postadress:
Karlstads DK - Sportdykning
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Besöksadress:
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info