Hoppa till sidans innehåll
renovering

Ett blivande klubbhus ?


Det var lite uppgiven känsla i klubben när den klubblokal man haft i nästan 30 år skulle användas av kommunen för annat ändamål och man förpassades till ett garage. Här sitter man och funderar på om man ska låta det vara som det är, eller om man ska försöka göra något trevligare av det garage klubben fått som ersättningslokal. Klubbens skrala kassa tillät inga utsvävningar och vem skulle vilja göra en såpass stor ideell insats? Efter att ha vänt och vridit på problemet så enades dåvarande ordföranden Magnus Tuneld och dåvarande materialförvaltare Mats Berntsson om att en "makeover" trots allt var nödvändig om klubbmedlemmarna någonsin skulle kunna trivas i denna byggnad. Man började renoveringen och hoppades att vara färdiga inom ett år. Men det gick åt mer tid än beräknat och först efter två år och otaliga timmar av ideellt arbete stod klubbhuset klart för "invigning". Under arbetets gång fick man så småningom hjälp av andra klubbmedlemmar. Material och möbelemang lyckades man ordna utan kostnad för klubben och slutnotan inskränkte sig till ca 10.000 kr ur klubbens kassa.

 

renovering

Mats Berntsson och Magnus Tuneld funderar på vart det är lämpligt att sätta upp väggen som ska dela av kompressorutrymmet och möteslokalen.

renovering

Man har placerat väggen så att tillräckligt med utrymme finns för möten och utbildningar. Mats Berntsson installerade en ventilationsanläggning för hela klubbhuset. Notera ventilationsgallret.

renovering

Här ser man den dörröppning som bilades upp mellan de olika garagen för att få en ingång till möteslokalen. Snart återstår "bara" tapetsering, målning och någon form av ändamålsenliga golv.

renovering

Man insåg att utan rinnande vatten och toalett blir tillvaron besvärlig. Efter kontakter med kommunen så visade de ansvariga sin välvilja och bekostade indragning av vatten och avlopp. Mats B. och Magnus T. byggde efter detta en toalett samt ett pentry och klubbhuset skulle nu kunna fungera för vår verksamhet.

 

Ett stort tack, riktat till alla som varit involverade, för de hedervärda ideella insatserna. Utan dessa hade absolut ingenting blivit gjort!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:15

Postadress:
Karlstads DK - Sportdykning
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Besöksadress:
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info