Hoppa till sidans innehåll

Specialkurser


Detta är kurser som inte hålls regelbundet men om det finns ett tillräckligt stort intresse eller behov i klubben kan vi starta en kurs. I nuläget har inte klubben behöriga instruktörer för alla dessa kurser men externa instruktörer skulle kunna anlitas. Är du intresserad av någon av nedanstående kurser skicka en intresseanmälan till This is a mailto link.

 

SSDF Isdykningskurs

Detta är en specialkurs i isdykningsteknik. Ur innehållet: isvett, hypotermi ,planering av isdyk, iordningställande av isdykarplats. För att få påbörja denna kurs ska man vara minst CMAS/SSDF **-dykare med minst 20 dyktimmar fördelade på minst 30 dyk. Man måste också ha erfarenhet av torrdräktsdykning.

 

Nästa iskurs planeras till januari eller februari 2014. Kontakta utbildningsansvarig för information och intresseanmälan. Schema finns här, datumen är bara som exempel. Kursen körs under två dagar. Första dagen teori och skrivning, andra dagen praktiska övningar. Priset är för närvarande 500 kr.

 

SSDF Service av dykmaterial

Denna specialkurs ger fördjupat kunskap om dykutrustningens olika delar, skötsel samt enklare service och reparationer. Kursen ger inte behörighet att göra särskildaservice som kräver utbildning och behörighet av tillverkaren, i praktiken regulatorservice. Man behöver inte vara dykare för att kunna påbörja denna kurs. 

 

SSDF Dyksamaritkurs

Detta är en specialkurs i dykmedicin och första hjälpen. Ur innehållet: HLR, oxygenterapi, larmrutiner, olycksfallsvård, dykskador och förbandsläggning. Man behöver inte vara dykare för att gå denna kurs. 

 

SSDF Oxygenterapikurs

Kursen ska ge teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter i HLR och i att använda oxygenterapiutrustning. Målet är att eleven ska kunna de viktigaste reglerna och praktiskt kunna montera en oxygenterapiapparet samt ge oxygen till en skadad dykare. Kursen lämpar sig till alla dykare med dykledare ska ha god kännedom detta. 

 

CMAS/SSDF gasblender nitrox/trimix

Kursen ger teoretiska och praktiska kunskaper om gasfyllning samt kännedom om oxygenservice av flaskor och regulatorer. Denna eller motsvarande kurs krävs för att man ska kunna fylla annan andningsgas än luft i dykapparaten. Förkrav är att man ska ha fyllt 18 år. 

En blenderkurs erbjöds under hösten 2013 tillsammans med klubb i Skövde. Tyvärr fick den ställas in pga för få anmälda. 

 

CMAS/SSDF avancerad nitroxdykare

Efter denna godkänd kurs har man kompetens att använda samtliga nitroxblandningar samt dekompression med upp till 100  syrgas. Kursen är kvävande och kräver mycket goda dykfärdigheter. 

Uppdaterad: 19 FEB 2017 15:26 Skribent: Fredrik Helliksson

Postadress:
Karlstads DK - Sportdykning
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Besöksadress:
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info