Hoppa till sidans innehåll

CMAS/SSDF * dykkurs


1-stärnig CMAS är det första steget i CMAS utbildningssystem. Efter godkänd kurs erhåller du ett internationellt 1-stjärnigt CMAS-certifikat. För dig som inte fyllt 18 år krävs målsmans godkännande för att få delta i kursen.

  

 

Dykkurs 2012 640x450

 

Kursinnehåll

Den praktiska utbildningen börjar i bassäng med ett "prova-på-dyk" där du få känna på hur det är att andas under vattnet. Samtidigt med detta inleder vi fridykningsmomenten. Sedan följer fortsatt träning i bassäng med dykapparat med stegrande svårighetsgrad. Vi lägger extra stor vikt vid att alla ska känna att de hänger med och utvecklas samtidigt som vi ställer relativt höga krav på er som elever. Vi kommer att lägga mycket fokus på vattenvana, avvägningsövningar och metoder för att hantera de risker som finns. Efter att bassängpassen är klara är det dags att tillämpa det vi lärt oss utomhus och det gör vi i närliggande insjöar och senare även på Västkusten. 

Även om det viktigaste för att bli en säker och duktig dykare är att få praktisk träning så krävs även en del teori. Det handlar om enklare fysikaliska lagar, hur kroppen reagerar vid dyk, planering av dyk med mera. Vi kommer att ha teori vissa kvällar vi träffas och de kvällarna blir det inte några vattenövningar. För att utnyttja tiden maximalt lägger vi också in en heldag med teori. Ett skriftligt prov avslutar teoridelen. 

DSCN2302

 

Pris

I priset ingår medlemskap i klubben och SSDF, försäkring, kursmaterial och certifikat, viss utrustning under kursen. Det som tillkommer är resor och boende.
Kontakta klubben genom mail ( This is a mailto link ) för aktuellt pris.

 

 

 

 

Uppdaterad: 19 FEB 2017 15:05

Postadress:
Karlstads DK - Sportdykning
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Besöksadress:
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info