Hoppa till sidans innehåll

CMAS/SSDF Gulddelfin


Syfte

Syftet med CMAS/SSDF Gulddelfin är att barn mellan 12 och 14 år ska kunna få uppleva undervattensvärlden tillsammans med vuxna och erfarna dykare på ett säkert sätt. Andra utbildningsorganisationer har sedan länge utbildat barn i dykning och har goda erfarenheter av detta. I SSDF är detta från och med i 2012 ett nytt tillskott vilket vi ser fram emot. Certifikatet är ekvivalent med CMAS Children Diving Gold Aware (Gold Dolphin).

 

Kursinnehåll

Dykeleven kommer efter kursen ha grundläggande teoretiska kunskaper om utrustning, risker med att vistas under vatten, kommunikation under vatten samt hur man fyller i sin loggbok. Teorin förmedlas under minst två lektionstillfällen. 

Vi kommer att gå igenom alla praktiska färdigheter som behövs för att kunna dyka på ett säkert och avslappnat sätt. I detta ingår bland annat avläsning och tolkning av dykinstrument, handhavande i ytan, under nedstigning, under dyk och under uppstigning. Grundläggande praktisk träning i problemhantering. Samtliga övningar tränas i skyddat vatten tills eleven kan dessa. Sedan blir det minst 4 praktiklektioner i öppet vatten. 

 

Efter kursen

Efter avklarad kurs har man kunskaper och erfarenhet att dyka tillsammans med två stycken dykare som innehar CMAS/SSDF **-dykcertifikat eller motsvarande, minst en av dessa ska vara 18 år, till ett djup på max 10 meter. Dykare som innehar CMAS/SSDF Gulddelfin anses inte ha tillräcklig kunskap eller erfarenhet att dyka själv. Certifikatet har ingen tidsbegränsning men certifikatsinnehavaran kan efter 15-årsdagen uppgradera till ett CMAS/SSDF *-dykcert. Detta sker genom att inhämta teori och göra teoriskrivning samt praktiska övningar och dyk.  

 

Förkrav på eleven

Ska ha fyllt 12 år innan kursen startar. Målsmans medgivande krävs. 

Målsman ska närvara första teorilektionen.

Godkänd läkarundersökning.

Eleven ska vara försäkrad under kurs. Som medlem i KDK är man försäkrad. 

Ska kunna simma minst 200 meter utan flythjälpmedel.

Uppdaterad: 19 FEB 2017 15:15

Postadress:
Karlstads DK - Sportdykning
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Besöksadress:
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info