Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pär Stenström Vårdyk 2

Medlemskap i klubben


I Karlstads Dykarklubb finns olika kategorier av medlemmar representerade och vi har därför flera typer av medlemskap. 

Något som är säkert är att oavsett form av medlemskap så har alla möjlighet att ta delta i våra aktiviteter och härliga gemenskap!

Som apparatdykare har du tillgång till fri luftfyllning vid våra luftfyllningskvällar. Du deltar till självkostnadspris vid klubbens arrangerade dykläger och övriga dykaktiviteter. Eftersom klubben har egna dykbåtar, kompressorer mm så blir självkostnadspriset måttligt vid dykutfärder. Du får träffa många trevliga medlemmar som alla har samma favorithobby som du. Vintertid kan du kostnadsfritt nyttja klubbens tider på Karlstads badhus för utrustningskontroll, fridykning eller simträning. Som ansluten till Svenska Sportdykarförbundet har du en specialförsäkring för dykaktiviteter och får även tidningen Sportdykaren ca 8 ggr per år.

Som ny medlem i samband med grundkurs i sportdykning kan restriktioner förekomma för dykutfärder och dykläger. Dina instruktörer kan svara på vad som gäller för dig.

Som fridykare har du tillgång till våra badhustider och du kan vanligtvis delta vid de dykaktiviteter som riktar sig till apparatdykarna.

Som medlem ansluten till SSDF via annan klubb deltar du i våra arrangemang på samma villkor som andra klubbmedlemmar.

Registrera dig här

 

Ny medlem

Som ny medlem ber vi dig notera att medlemskapet gäller per kalenderår. Dvs att oavsett vilken tidpunkt under året du tillkommer som ny medlem i klubben, så ska medlemskapet sedan förnyas vid årsskiftet. Du deltar i våra arrangemang på samma villkor som andra medlemmar i din kategori och är hjärtligt välkommen i gemenskapen.

Medlem enligt någon av medlemskategorierna ovan så har du alltid rätt att delta i föreningens aktiviteter. (Vid båtdyk så har apparatdykande medlem dock företräde).

Du har rätt till löpande information om kommande aktiviteter och den hittar du i första hand i kalendern på vår hemsida. Vid vårt årsmöte har du som fyll 15 år rösträtt och kan då delta i de demokratiska beslut som påverkar vår förenings framtid (se stadgar §13).

Du har genom ditt medlemskap godkänt att klubben och de förbund vi tillhör, registrerar och hanterar dina personuppgifter.

Skyldigheter som medlem
- att betala medlemsavgift för nästkommande år före december månads utgång.
- att följa klubbens stadgar, regelverk och föreskrifter. Samt även de övergripande organisationernas bestämmelser och beslut.

Bra att känna till
Klubben är medlem i Svenska Sportdykarförbundet  (SSDF) som är ett specialförbund inom Riksidrottsförbundet (RF). Klubben är skyldig att följa dessa organisationers stadgar och utfärdade bestämmelser.

Ett medlemskap beviljas av styrelsen och en ansökan kan avslås om det kan antas att vederbörande kommer att motarbeta klubbens intressen eller ändamål. 

En medlem kan uteslutas ur klubben om han försummat att betala medlemsavgiften, motarbetat föreningens verksamhet eller ändamål, eller uppenbarligen skadat klubbens intressen.

Registrera dig här

Uppdaterad: 19 FEB 2017 17:13

Postadress:
Karlstads DK - Sportdykning
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Besöksadress:
Tolvmansgatan 2
65460 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info