Ja, absolut! Att yoga för en fridykare kan vara en viktig del av träningen är kanske ingen nyhet. Yoga främjar såväl avslappning och rörlighet som andning och kroppskontroll. Däremot var det en glad överraskning hur mycket våra juniorer tyckte om att testa yoga, och att de till och med önskade mer. Ett klart tecken på att de fångat själva kärnan av fridykning.

Vid våra poolpass är det standard att inleda med en stund av blandade övningar – styrka, smidighet eller andning, men när vi fick chans till ett helt prova-på-pass med enbart yinyoga, en lugn och långsam form av yoga, lämnade vi dykmaskerna hemma och åkte till Prana Massage här i Karlstad. Vi vuxna var först lite fundersamma på om ungdomarna skulle klara av att vara stilla i en hel timme, men den oron var helt obefogad. De visade enorm uppskattning för passet, och i synnerhet för avslutningen med fokus på total avslappning, uppföljd av en stund med thé och reflektion. Kanske är det så att dagens överstimulerade ungdomar (och vuxna) skulle må bra av regelbundna avslappningsövningar. Ett stort tack till Linda på Prana Massage från oss fridykare i Karlstads Dykarklubb! Mer info hittar ni här: https://prana-massage.bokamera.se/

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *