Den 3 juli packade vi bilarna, kopplade på båtarna och for till kusten. Vi var totalt femton fridykare, varav sex juniorer. Som bonus hade vi med oss en djupinstruktör, Alexander Nilsson, för inspirerande workshops och för att guida oss till att utmana havsdjupet.

Efter en första natt av väntan på att vinden skulle mojna sjösatte vi båtarna och tog oss till Ursholmen i Kosterhavets nationalpark. Där bodde vi i fyrvaktarbostäderna, vilket var lite av en resa tillbaka i tiden.

Fyra dagar fylldes av båtkunskap och av olika former av dyk i turkost vatten med fantastisk sikt: rekreationsdyk, djupdyk, sälsafari, nattdyk med ficklampa, plus allt annat som hör kusten till: besök på Tjärnö marina laboratorium, krabbfiske, bad, tångplockning, bastu, upptäcksfärd längs klipporna och gemensam grillning på kvällarna. Två av juniorerna fick uppleva något unikt – närkontakt med en nyfiken säl. 

När vi kom hem till Karlstad hade vi många härliga upplevelser att smälta, alla med känslan av att ha blivit duktigare på att dyka och av att ha fått många nya vänner.

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *